Történetünk

A YourPower Med életmód orvosi központ története 1998-ban kezdődött, amikor az alapító, dr. Babai László PhD tanulmányai középpontjába a futás szívinfarktus túlélésére gyakorolt megelőző hatását állította. Kutyákkal végzett kísérletekben kimutatta, hogy egy egyszeri 21 perces futás 70%-kal növeli a túlélés esélyét egy 72 órán belül bekövetkező szívinfarktus esetén.

Amerikában ezzel egy időben, 1999-ben James M Rippe elsőként határozta meg a „lifestyle medicine” fogalmát, mint az életmód orvosi gyakorlat beépítését a hagyományos gyógyításba annak érdekében, hogy csökkentsük a krónikus betegségek kockázatát, betegség fennállta esetén pedig támogassuk a kezelést fizikai aktivitással, a táplálkozással, stressz-menedzsmenttel, dohányzás elhagyásával.

Az életmód orvoslás, mint fogalom és orvostudományi ág Magyarországon 2011-ben jelent meg dr. Babai László és prof. dr. Apor Péter szakmai tevékenysége révén. Munkájukhoz rövidesen számos vezető szakorvos, táplálkozási és mozgásterápiás szakember csatlakozott, akik 2013-ban megalapították a Magyar Életmód Orvostani Társaságot, mely társaság elnöki tisztét 2017 óta dr. Babai László tölti be.

Ezzel a több éves elméleti és gyakorlati tapasztalattal a hátunk mögött, kipróbált és hatékony módszerek birtokában hívtuk életre a YourPower Med életmód orvosi központot, mint olyan egészségügyi gyógyító-megelőző szolgáltatót, mely nemzetközi viszonylatban is szakmai iránytűként szolgál a jelen és a jövő gyógyítása terén.

“célunk tartós gyógyulást előidézni a mozgás, dietetika, mentálhigiéné életmód orvos által kontrollált eszközeivel, drasztikusan javítva az életminőséget.”

“hatékony gyógyítással a várható élettartam növelése és az életminőség javítása a mozgás, dietetika, mentálhigiéné életmód orvos által kontrollált eszközeivel.”