Életmód orvos

Gyógyulj Életmóddal!

– életmód orvosi szolgáltatásunk biztosítja Számodra, hogy átfogó egészségszemlélettel tudományos eredményekre és nemzetközi ajánlásokra alapozott kezeléssel nyerd vissza egészségedet, légy újra Önmagad.

Hazai és nemzetközi élvonalba tartozó életmód orvosaink úgy állítják össze életmóddal összefüggő betegségedet gyógyító egyéni kezelési tervedet, hogyan abban az életmód elemek a legnagyobb biztonság mellett a leghatékonyabban szolgálják gyógyulásodat, figyelembe véve az esetlegesen szükséges gyógyszerek hatásait, minimalizálva azok mellékhatásait.

A Your PowerMed életmód orvosi szolgáltatás minden esetben állapotfelméréssel indul, ahol életmód orvosunk részletesen megismeri kórtörténetedet, jelen egészségi állapotodat, jelen és múltbeli életmódodat, családi örökölt betegséghajlamaidat. Az állapotfelmérés alapján életmód orvosunk összeállítja egyéni életmód orvosi kezelési tervet, mely belépőként szolgál táplálkozásterápia, mozgásterápia és mentáhigiéné szolgáltatásainkhoz. Életmód orvosunk rendszeresen követi az életmódterápia eredményeit, igény esetén rendszeresen ellenőrzi, távkonzultáció keretében átbeszéli veled egészségparamétereidet, segíti az életmódterápia napi optimalizálását.

táplálkozásterápia

Gyógyulj Táplálkozással!

– táplálkozásterápia szolgáltatásunk biztosítja Számodra, hogy kiegyensúlyozott, személyre szabott, megfelelően összeállított étrend segítségével visszanyerd egészségedet, életenergiádat, megújítsd Önmagad.

Szakképzett dietetikusaink által vezetett táplálkozásterápiával a megfelelően összeállított, szükséges energiát és tápanyagokat tartalmazó étrend, a fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és folyadékbevitellel segít Téged kívánt célod elérésében (legyen az fogyás, vérnyomás- vagy vércukorszint csökkentése, színinfarktus megelőzése), miközben finomakat eszel és jól érzed magad a bőrödben.

A Your PowerMed táplálkozásterápia minden esetben az életmód orvosi kezelési tervbe illeszkedő egyéni dietetikai állapotfelméréssel kezdődik, mely keretében dietetikusunk megismeri táplálkozási szokásaidat, életritmusodat, egészségi állapotodat, preferenciáidat. Az állapotfelméréssel egy időben, első konzultáción azonnal hasznosítható, konkrét, gyakorlati táplálkozási tanácsokat kapsz, első lépéseket megteheted egészséged visszaszerzése útján.

Táplálkozásterápiád teljessé tételét egy vagy két hetes személyre szabott étrendtervezéssel, gyakorlati táplálkozási oktatással, egyéni tankonyhával és páros bevásárlással segítjük.

Mozgásterápia

Gyógyulj Mozgással!

– mozgásterápiás szolgáltatásunk biztosítja Számodra, hogy a rendszeres fizikai aktivitással tartsd karban vegetatív idegendszeredet, anyagcserédet, segíts szíved-ereid-szöveteid regenerálódását a vérkeringés fokozásával és az oxigénellátás javításával.

Szakképzett mozgásterapeutáink a legújabb nemzetközi ajánlásokat és tudományos eredményeket követve az egyénre szabott kardio mozgás, izomerő növelés, egyensúlyérzék-javítás hatékony kombinációjával biztosítják életmóddal összefüggő betegségek – mint magas-vérnyomás, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, elhízás, érelmeszesedés, koszorúér-szűkület – biztonságos gyógyítását.

A Your PowerMed mozgásterápia minden esetben az életmód orvosi kezelési tervbe illeszkedő egyéni mozgásterápiás állapotfelméréssel kezdődik, mely keretében mozgásterapeutánk átfogó képet kap fittségedről, izmaidról, mozgásszervrendszered állapotáról. Az állapotfelméréssel egy időben, első konzultáción azonnal hasznosítható, konkrét, gyakorlati mozgásterápiás tanácsokat kapsz, első lépéseket megteheted egészséged visszaszerzése útján.

Mozgásterápiád teljessé tételét személyre szabott mozgásterápiás tervvel, személyi edzéssel, kiscsoportos vezetett edzésekkel, gyógytornával, távoli szakmai követéssel segítjük. Mozgásterápiát minden esetben a biztonságot és hatékonyságot növelő pulzuskontrollt és szakmai követhetőséget biztosító okosóra használata mellett nyújtjuk.

mentálhigiéné

Gyógyulj lelked táplálásával!

- mentálhigiénés szolgáltatásunkkal a lelki problémák feloldásával könnyebben tudod elérni az életmódváltoztatást, hogy visszanyerd testi és lelki egészséged.

Testi és lelki egészsége visszanyerésére nem csodagyógyszereket, hanem interdiszciplináris szakmai támogatást kínálunk. Az egymásra épülő, egymást kiegészítő életmódorvoslás, mozgásterápia, dietetika és mentálhigiénés támogatás eredményességéhez szükséges a kitartás, az elszántság. Mentálhigiénés szolgáltatásunkkal abban is tudunk segíteni, hogy a lelki problémák, blokkok oldódjanak, a kialakult rossz mintákat felváltsák az új, gyógyító minták, és a szunnyadó képességeket, rejtett erőforrásokat a kívánt változás elérésének szolgálatába állítsuk, így könnyebben elérheti az életmódváltozást.

A Your PowerMed mentálhigiénés tanácsadás követi a mozgás- és táplálkozásterápia egyéni eredményeit, elakadás vagy motivációhiány esetén segít a lelki folyamatok javításában.

A mentálhigiénés támogatás keretében életvezetési tanácsadást, csoportos és egyéni kísérést, kurzusokat egyaránt kínálunk. Nehéz élethelyzetben, elakadásokban, tanácstalanságban, önismeret fejlesztésében, nehéz döntések meghozatalában, veszteségek, csalódások feldolgozásában, önelfogadásban, új életszakasz elfogadásában, szorongások, stressz oldásában is segítünk mindazoknak, akik készek találkozni önmagukkal, és készek életüket kezükbe venni és megváltoztatni. Ha a személyes elhatározás adott, mi segítünk a kitartásban, a célok elérésében! Mentálhigiénés szakembereink akár távkonzultációban is elérhetőek.