Drégely Anikó

Dietetikus, sport-specifikus dietetikai szakember
Drégely Anikó

VÉGZETTSÉG | TUDOMÁNYOS HÁTTÉR

 

2014 - 2019 / SEMMELWEIS EGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR - DIETETIKA SZAK

2020 – 2021 / TESTNEVELÉS EGYETEM - SPORT-SPECIFIKUS DIETETIKAI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

 

 

Már nagyon korán elköteleződtem az egészséges életmód és táplálkozás iránt, és tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Munkám során foglalkozom kardiovaszkuláris betegséggel küzdő páciensek étrendi kezelésével, IR-es és 2-es típusú cukorbetegek oktatásával, illetve emésztő- és bélrendszeri megbetegedésekkel is, mint például reflux, epebetegségek, vagy gyulladásos bélbetegségek.

 

Másik szenvedélyem a sport, úgy gondolom a táplálkozás és a mozgás kéz a kézben jár. Ennek köszönhetően sikeresen elvégeztem a Sport-specifikus dietetikai szakirányú továbbképzést is, hogy bővítsem ismereteimet, így szívesen fogadok hobbisportolókat is a rendelésemen.

 

Imádom a gasztronómiát, hobbijaim közé tartozik a sütés, főzés. Szakmámból adódóan igyekszem mindig kreatív lenni a konyhában is, és a különböző diétás recepteket, ételkészítési eljárásokat megismertetni és megkedveltetni a pácienseimmel is.

 

Fontosnak tartom, hogy a konzultációk során átbeszéljük akár a bevásárlási szokásokat, vagy az éleviteli szokások átalakításával kezdjük az életmódváltást. Hiszek abban, hogy nincs tiltott élelmiszer, csak kerülendő mennyiség, így a kiegyensúlyozott és változatos étrend híve vagyok. A tanácsadásaim során arra törekszem, hogy a megfelelő étrend önálló kialakítására tanítsam meg a pácienseimet.

 

Specialitások:

  • egészséges testsúlycsökkentés, életmódválás
  • inzulin rezisztencia diétás kezelése
  • 2-es típusú diabétesz diétás kezelése
  • kardioprotektív étrend
  • epekímélő étrend

Díjak

Dietetikai konzultáció - első 
28500 FT
Dietetikai konzultáció - kontroll
22000 FT
Dietetika - étrend tervezés - 1 hetes
33000 FT
Dietetika - étrend tervezés - 2 hetes
60000 FT