Az életmód orvoslás a mozgásterápiát, a táplálkozásterápiát és a mentálhigiénét összekapcsolva nyújt hatékony gyógyító megoldást egészségügyi problémákra.

hogyan működik az életmódorvoslás?
hogyan működik az életmódorvoslás?

A páciens lehetséges útvonalai: amnézis felvétele, kórtörténet átbeszélése, életmód szokások és egészségi állapot felmérése szakorvos által.

Folyamat Folyamat

életmód orvosi terápia

Az életmód orvoslás a bizonyítékokra alapozott orvostudomány szerves része, ezért az életmód orvosi kezelést minden esetben életmód orvoslásban és az adott életmóddal összefüggő betegség(ek) kezelésében jártas orvosnak kell kezdeményeznie, irányítania, összefognia, ellenőriznie és a többi kezelési móddal – gyógyszeres kezelés, sebészi kezelés, fizioterápia – összehangolnia.

A YourPower Med életmód orvosi hálózaton belül az életmód kezelés minden esetben orvosi vizsgálattal és a kezelési terv felállítással kezdődik. Az állapotfelmérő vizsgálatokat és a kezelési terv állítását végezheti saját orvosunk, de elfogadjuk más orvosok által készített kezelési tervet is.

Az életmód orvosi kezelés a YourPower Med egyéni kivizsgálásával kezdődik, ahol egy komplex egészségügyi szűrés, vizsgálati rendszer segítségével átfogó képet kapunk az egészségedről, kezdve a genetikailag örökölt hajlamoktól, a szülőktől átvett szokásoktól egészen a jelen ismert betegségekig, laborparaméterekig, alkalmazott gyógyszerekig. A kivizsgálás minden esetben kiterjed a vérnyomásra, a cukoranyagcsere állapotra, a koleszterin- és vérlipidszintekre, a máj- és veseműködésre, az erek állapotára, a vegetatív idegrendszer működésére, valamint a szív beidegzésére.

Az orvosi kivizsgálás eredményei alapján a YourPower Med életmód orvosa a pácienssel közösen elkészíti a kezelési tervet, melynek részét képezik az életmódkezelések, szükség esetén a gyógyszeres-, műtéti- avagy fizioterápiás kezelés, valamint az életkorhoz, nemhez, egészségi állapothoz igazított javasolt szűrővizsgálatok. Ez a kezelési terv az alapja a mozgás- és a táplálkozásterápia, valamint a lelki támogatás felépítésének, melyet az adott terület szakértői végeznek.

A YourPower Med életmód orvosi hálózaton belül az életmód orvosi kezelés szerves része az egészségi állapot folyamatos orvosi követése. A kezelés elején akár havonta, később pedig negyed-fél évente felülvizsgáljuk és az eredményekhez igazítva módosítjuk a kezelési tervet.

Életmód orvosi misszió

"Nincs reménytelen beteg. Csak reménytelen orvosok vannak." (Avicenna)

MOZGÁSterápia

Ma már kutatási eredmények hosszú sora bizonyítja, hogy a testmozgásnak alapvető szerepe van az egészség megőrzésében, számos betegség gyógyításában.

A rendszeres fizikai aktivitás – kardiomozgás és izomerő növelés – csökkenti a vércukorszintet és a szervezet inzulinszükségletét, csökkenti a vérnyomást, valamint tágítja az ereket, javítja a szív, az agy és a többi szerv vérellátását, javítja a potenciált, csökkenti a trombóziskészséget, és még a rosszindulatú daganat kialakulásának esélyét is.

A mozgás élettani hatásai mögött összetett biokémiai folyamatok húzódnak meg. Hatására tartósan javul az inzulinreceptorok inzulin iránti érzékenysége, növekszik számos értágító molekula (köztük a nitrogén-monoxid) termelődése, csökken több gyulladásos molekula termelődése, emelkedik a paraszimpatikus idegrendszer aktivitása.

A YourPower Med életmód orvosi hálózatban az életmóddal összefüggő betegségek gyógyításában nemzetközi és hazai szakmai irányelvek, tudományos eredmények alapján központi szerepet kap a mozgásterápia.

Mozgásterápia – illeszkedve az életmód orvosi kezelési tervbe – minden esetben egyéni állapotfelméréssel indul, amikor a YourPower Med mozgásterapeutája anamnézis, fittségi-, izomerő- és hajlékonyság felmérés alapján rögzíti a kiindulási erőnlétet, majd a kapott eredmények, az orvos által meghatározott keretek és közösen felállított célok mentén összeállítja a biztonságos és hatékony mozgásterápiás tervet.

A mozgásterápia kivitelezésében a YourPower Med mozgásterapeutája folyamatosan a Te segítségedre van, mozogj a YourPower Med mozgásstúdiójában vagy akár otthonodban, a szabadban. A biztonságos és hatékony mozgást segíti, hogy a YourPower Med mozgásstúdiójában minden mozgási alkalom előtt, alatt és után vérnyomásmérést, szükség esetén vércukormérést végzünk, a mozgást pedig folyamatos pulzuskontroll követi. A mozgásterápia eredményét és hatékonyságát rendszeres ellenőrző állapotfelmérésekkel követjük.

MOZGÁS MISSZIÓ

“Élni annyi, mint mozgásban lenni.” (Jerry Seinfeld)

TÁPLÁLKOZÁSterápia

Elcsépeltnek tűnik, de mégsem lehet elégszer mondani: az egészség megőrzésében, számos betegség gyógyításában kiemelt szerepe van a kiegyensúlyozott, személyre szabott táplálkozásnak.

A megfelelő táplálkozás csökkenti a vércukorszintet és a vérzsírok (közte a koleszterin) szintjét, növeli az erek rugalmasságát, javítja ezáltal a szervek vérellátását, csökkenti a vérnyomást, segít megelőzni az érszűkületet, a szívinfarktust, és gyógyítja a cukorbetegséget.

A YourPower Med életmód orvosi hálózatban az életmóddal összefüggő betegségek gyógyításában nemzetközi és hazai szakmai irányelvek, tudományos eredmények alapján központi szerepet kap a táplálkozásterápia.

A táplálkozásterápia – illeszkedve az életmód orvosi kezelési tervbe – minden esetben egyéni állapotfelméréssel indul, amikor a YourPower Med dietetikus-táplálkozásterapeutája anamnézis, táplálkozási kérdőív és beszélgetés alapján rögzíti a jelen táplálkozási szokásokat, majd a kapott eredmények és a műszeres vizsgálattal meghatározott testösszetétel, az orvos által kijelölt keretek és közösen felállított célok mentén összeállítja a számodra biztonságos és hatékony táplálkozásterápiás tervet.

Az egészséges, gyógyító táplálkozás elsajátításában és az új étrend mindennapokba illesztésében a YourPower Med dietetikus-táplálkozásterapeutája segít neked gyakorlati tanácsokkal és közös bevásárlással kiegészülő dietetikai konzultációval, ahol megismerheted a számodra ajánlott élelmiszereket, alapanyagokat. Az egészségi állapotod változását kontroll konzultációk során követik szakembereink.

TÁPLÁLKOZÁS MISSZIÓ

„A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.” (Hippokratesz)

MENTÁLHIGIÉNÉ / LELKI EGÉSZSÉG

Az életmódkezeléshez elengedhetetlen a mindennapi szokások, a napi rutin megváltoztatása. A jól bejáratott automatikus cselekvéseink biztonságot és megnyugvást adnak, ezért hozzájuk nagyon ragaszkodunk, még akkor is ha az egészségünkre károsak.

Az életvezetési tanácsadással abban kívánunk segíteni a hozzánk fordulóknak, hogy ne sodródjanak az árral, hanem vegyék kezükbe életük irányítását, hagyják el a problémamegoldás, megküzdés rossz mintáit, melyektől csak még frusztráltabbak lesznek, és sajátítsák el és építsék be mindennapjaikba azokat a helyes életvezetési mintákat, melyekkel úrrá tudnak lenni a kihívásokon, és kiegyensúlyozott, elégedett életet élhetnek.

A YourPower Med mentálhigiénés tanácsadói segítenek azoknak, akik életük egy bizonyos szakaszában olyan nehézséggel, problémával, konfliktus- vagy stresszhelyzettel találkoztak, amelynek megoldásához és a továbblépéshez, segítségre van szükségük.

Az életvezetési tanácsadás egy professzionális segítő kapcsolati tevékenység, melynek lényege, hogy egy külső szemlélő, a megfelelő szakmai tudás és tapasztalat birtokában iránymutatással és érzelmi támogatással, bizalmi kapcsolattal segíti az egészséges személyeket nehéz élethelyzetekben is. A tanácsadás egyéni terápiával indul, de később, hasonló problémákkal küzdők csoportban, egymást segítve is részt vehetnek a terápiás alkalmakon.

A komplex életmódterápia fontos része a lelki egészség megteremtése is, ami támogatást, motivációt nyújt az egészséges életmódhoz és a gyógyuláshoz vezető úton.

LELKI EGÉSZSÉG MISSZIÓ

„A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.” (Wass Albert)